Výlet do Království železnic

V neděli 22. 3. 2015 jsme si udělali výlet do Prahy. Tentokrát do Království železnic na Smíchově. Sešli jsme se ráno před devátou u lávky, vlakem dojeli do Prahy a metrem na Anděl.

Království železnic je obrovský podzemní prostor plný železničních modelů, ale i Lega, Igráčků, papírových modelů, panenek a dalších zajímavostí. Modelové železnice jsou propracované do nejmenších detailů a vedou i k procvičení zeměpisu – velká část modelů totiž zobrazuje (byť zkresleně) některé části České republiky. Mezi vláčky jsme nakonec strávili 2,5 hodiny, stihli jsme se tam i naobědvat.

Odpoledne jsme vyrazili na vzduch – nejprve do parku Sacré Coeur, kde jsme chvíli pobyli na hřišti s dlouhou skluzavkou, a potom kolem Letohrádku Kinských na Petřín. Hned zkraje jsme navštívili další hřiště, které mělo ještě víc skluzavek než to předchozí. Pak jsme se zašli podívat k dřevěnému kostelíku sv. Michala, prošli Hladovou zdí a zastavili se u Nebozízku. Tam jsme posvačili a pěkně z výšky se dívali na Prahu.

Cestou dolů jsme potkali další dvě hřiště, která jsme nenechali bez povšimnutí. Na Újezdě jsme pak nasedli do tramvaje, která nás dovezla k nádraží. Vlak už čekal, takže jsme rovnou nasedli a ve čtyři hodiny jsme byli doma v Řeži.

Více ve fotogalerii a ještě více na rajčeti.

Jitka

Přejít nahoru